Jätin tänään kaupunginvaltuustossa oheisen valtuustoaloitteen.

 

Icehearts-toimintamalli pysyväksi osaksi Riihimäen kaupungin palvelutarjontaa

Riihimäellä toimii kaksi Icehearts-joukkuetta, jotka on perustettu vuosina 2015 ja 2019. Toiminta on tutkitusti vaikuttavaa ja toimintamalli on saanut lukuisia palkintoja  mm. työstään lasten terveyden edistämiseksi, sosiaalisen aseman parantamiseksi ja liikunta- sekä kulttuuritoiminnan eteen tehdystä työstä. 

 

Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Icehearts on innovatiivinen toimintamalli, jonka työväline on joukkueurheilu. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka – lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle.

  • Lainaus – icehearts.fi

 

Riihimäellä toiminnan rahoitus on jaettu sivistyksen- ja osaamisen toimialueen sekä sosiaali- ja terveystoimialan kesken. Vuoden 2023 alkaessa sosiaali- ja terveystoimiala siirtyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen organisaatioon. Toiminnan rahoitusmalli tulee ratkaista siten, että palvelut turvataan myös jatkossa. Jatkoa ajatellen olisi myös tärkeää vakiinnuttaa Icehearts-toiminta Riihimäellä, ja aikatauluttaa joukkueiden perustaminen pidemmälle tulevaisuuteen. Näin ollen toimintaa ja kaupungin palvelutarjontaa pystyttäisiin suunnittelemaan ennakoiden, ja palvelutarjonta olisi yhdenvertaista kaikissa lasten ikäluokissa. Nykyisten joukkueiden toimintaan ollaan pääosin tyytyväisiä ja tarvetta uusille joukkueille olisi varmasti myös jatkossa.

 

——————————————————————————

Me aloitteen allekirjoittajat esitämme, että Riihimäen kaupunki tekee suunnitelman seuraavien Icehearts joukkueiden perustamisesta ja niiden rahoituksesta. Neuvottelut käynnistetään Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kanssa, jolta pyydetään osallistumista rahoitukseen, kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun siirryttyä hyvinvointialueelle. Suunnitelmat tehdään yhteistyössä Icehearts ry:n kanssa.

 

Riihimäki 8.3.2022

 

Lauri Jormanainen (sd.)

One thought to “Icehearts-toimintamalli pysyväksi osaksi Riihimäen kaupungin palvelutarjontaa”

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *