Sain tänään kunnian vierailla Riihimäen Seudun Wanhojen Tovereiden kokouksessa. Minut oli kutsuttu puhumaan ajankohtaisista asioista, ja hyvää keskustelua saimmekin aikaan erityisesti kolmesta teemasta.
Hyvinvointialueiden toiminnan käynnistämisessä eletään hyvin kiireistä vaihetta. Toin terveisiä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen näkökulmasta, ja avasin tilannetta mm. organisaation rakentamisen sekä rahoituksen osalta. Järjestämisvastuu siirtyy vuoden vaihtuessa, ja henkilöstö siirtyy ilman merkittäviä muutoksia nykyisten tehtäviensä mukana. Muutos on kokonaisuudessaan suuri ja sen läpivienti vie aikaa. Paljon on ratkaistavaa niin talouden kuin toiminnankin osalta, mutta eteenpäin katsomalla tästäkin selviämme. Se oli viestini kokousväelle.

 

 

Toinen ajankohtainen asia on Suomi-rata -hankkeen linjausvaihtoehdot nykyisen pääradan välityskyvyn parantamisen ja nk. metsäradan välillä. Kokonaan uuden linjauksen rakentamiskustannukset kasvaisivat huomattavasti suuremmaksi, ja suoranaiset hyödyt rajoittuisivat Helsingin ja Tampereen alueille. Nykyistä päärataa kehittämällä pystyisimme vastaamaan tehokkaimmin koko ruuhka-Suomen tarpeisiin, ilman tarvetta tehdä täysin uutta maastokäytävää halkomaan Etelä-Suomea. Keskustelussa oltiin pitkälti yksimielisiä asiasta, tiedostaen kuitenkin, että molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa. Keskustelu oli moniulotteista ja laajan kokemuksen värittämää.
Kävimme myös läpi tulevia eduskuntavaaleja, joihin minut on nimetty ehdokkaaksi. Kävin läpi asetelmia, ja totesin tilanteen olevan hyvin mielenkiintoinen. Oli ilo kuulla puheenvuoroja, ja tuenosoituksia myös kokouksen jälkeen. Seutukunnassa on voimaa ja kokeneemman porukan vinkeillä ja tuella on korvaamaton merkitys.
Kokouksessa riitti väkeä salin täydeltä. Seinällä komeilevan lasiteoksen ”Fantasia” on tehnyt kuvassa äärimmäisenä vasemmalla istuva lasitaiteilija Pertti Meriläinen.
Kiitokset kutsusta ja mielenkiintoisista keskusteluista!

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *