Jätimme Riihimäen kaupunginvaltuustossa aloitteen, jolla tähdätään järeisiin toimiin kiusaamiseen puuttumiseksi. Kun puhutaan koulukiusaamisesta, suurin osa ihmisistä ymmärtää kuinka vakavasta aiheesta on kyse ja keinoja siihen puutumiseksi mietitään. Lapsuuden kokemukset kiusaamisesta jättävät syvät arvet ja panostus varhaiseen puuttumiseen on tärkeää.

Jostain kumman syystä kiusaamisesta tulee ikäänkuin hyväksytympää kun aikuiset menevät esim. työpaikoilleen tai kirjautuvat some-tileilleen. Aikuiset voivat omalla toiminnallaan toimia esimerkkinä ja näyttää mallia lapsille ja nuorille siitä, miten toisia kohdellaan kasvotusten, selän takana tai sähköisten viestintävälineiden kautta. Meidän kaikkien kannattaa miettiä toimimmeko itse hyvänä vai huonona esimerkkinä.

Asia on erittäin tärkeä ja nyt yritetään saada muutosta aikaiseksi. Se ei onnistu pelkästään viranhaltijoiden tai päättäjien toimesta, vaan muutokseen tarvitaan kaikkia.
Itse ainakin yritän tehdä parhaani.
Oletko sinä mukana?

 

One thought to “Riihimäestä kiusaamisen vastainen kaupunki”

  • Elina

    Itse toivoisin, että esim. Kouluissa käytävissä kiusaamisaiheissa tuotaisiin ilmi myös kiusaamisen vaikutukset kiusaajaan. Siitä kyllä löytyy tietoa, moniko 10 vuotias jantteri valitsisi kiusaamisen jos he tietäisivät, että kiusatessaan suurella todennäköisyydellä tulevaisuudessa hakkaisivat vaimoaan (lapsen silmiin äitiään), lastensa äitiä ja moniko tyttö jättäisi ilkeät sanat sanomatta, kun se pahanolon tunne vain kulkisi mukana. Kun se kiusaamisen kivi on lopulta molempien harteilla. Se on sellaista, mitä kadun itse lopun ikäni. Mitä ei voi anteeksi pyytämällä saada itseltään anteeksi, vaikka anteeksi kiusatulta olisi saanutkin.

    Vastaa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *