Yleisurheilukentän perusparannukseen lisämääräraha, kaksi tärkeää keskustan asemakaavamuutosta käyntiin ja Jukka Jalosen stipendirahaston perustamisen valmistelun käynnistäminen 10 000 euron peruspääomalla. Siinä Riihimäen kaupunginhallituksen maanantaisen kokouksen mielekkäin anti.

Peltosaaren yleisurheilukentän pinnoite kaipaa uusimista, ja siihen varatut rahat eivät olisi riittäneet hankkeen toteuttamiseen. Päätimme esittää kaupunginvaltuustolle, että hankkeelle myönnetään lisämääräraha, jotta urakka saadaan toteutettua vielä tänä vuonna.

Riihimäen ydinkeskustassa on puolestaan tulossa kaksi merkittävää hanketta, kun Etelä-Hämeen Osuuspankki on rakentamassa itselleen uuden konttorin. Vanhan konttorin paikalle on tulossa asuin/liikekiinteistö, ja uusi konttori on tarkoitus rakentaa kivenheiton päähän nykyisestä. (luonnoskuva ohessa) Hienoa, että merkittävä pankkialan toimija haluaa panostaa Riihimäelle, ja samalla kaupungin keskusta uudistuu. Päätimme hyväksyä asemakaavoituksen käynnistämisen.

Viimeisimmän jääkiekon maailmanmestaruuden kunniaksi päätimme palkita mestarivalmentaja Jukka Jalosen 10 000 euron stipendillä. Sen on tarkoitus toimia Jalosen nimeä kantavan stipendirahaston peruspääomana. Näin tulevaisuuden tähdet voisivat saada tukea rahastosta. Rahaston perustamista aletaan valmistelemaan ja säännöt muokkautuvat prosessin aikana. Jalosta ja naisten olympiapronssia voittanutta Sanni Rantalaa juhlistettiin tänään kansanjuhlassa Riihimäellä Granitin aukiolla.

Onnittelut vielä molemmille menestyksestä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *