Hämeenlinnan joulumarkkinoilla oli hyvä tunnelma ja paljon ihmisiä liikkeellä. Olimme paikalla Kanta-Hämeen aluevaltuustoryhmän toimesta ja asiaa riitti laidasta laitaan.

 

Ehkä keskeisimpänä asiana välittyi huoli sähkön hinnasta tulevana talvena. Edes jakelun mahdollisia häiriöitä eivät kaikki keskustelemaan tulleet pitäneet niin vakavana, vaan hintoihin kaivattiin kohtuullistamista. Hyvinvointialueella ei sähkön hinnoitteluun pysty vaikuttamaan, mutta hyvä on kuulla ihmisten tuntoja kaikista aiheista.

Toinen useammasta suusta kuultu huoli oli lähivuosina paheneva vaje hoitajista. Työvoiman tarve hoiva-alalla on niin suuri, että tarpeen täyttämiseksi tarvitaan uusia keinoja. Kaikista meneillään olevista kriiseistä riippumatta, tämä on Suomen tärkeimpiä pulmia ratkottavaksi, jotta pystymme huolehtimaan jatkossa kaiken ikäisten hyvinvoinnista.

Moni paikallinen oli nähnyt lehtimainokseni ja halusi tulla tervehtimään kasvotusten. Jälleen tuli törmättyä myös kollegoihin, joten vastaanotto Hämeenlinnassa oli kaikkiaan hyvin lämmin.

Markkinat jatkuu vielä tänään, mutta itse en tänään pääse paikalle.

Kiitokset kaikille järjestelyistä, mukanaolosta ja hyvistä keskusteluista!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *