Kanta-Hämeen aluehallitus kokoontui maanantaina ensimmäisen toimintavuotensa viimeiseen kalenteroituun kokoukseen.

Demareiden hallitusryhmästä oli tänään pois Tapani Hellsten, jota tuurasi varajäsen Ranjith Kumar Prabhakaran. Paikalla totutusti myös hallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola, jäsenet Tarja Filatov ja allekirjoittanut sekä aluevaltuuston varapuheenjohtaja Pirjo Alijärvi.

Kokouksen pitkän asialistan yhtenä pykälänä oli ennakoimattomiin häiriötilanteisiin varautuminen, käytännöt ja toimivalta.
Sosiaali- ja terveystoimen ja pelastustoimen palveluiden järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle 1.1.2023. Kyseessä on mittava hallinnollinen uudistus ja toiminnassa voi ilmetä hyvin erilaisia, vaikeasti ennakoitavia häiriötilanteita, joihin joudutaan reagoimaan nopealla aikataululla. Riskienhallinnan kannalta on tärkeää, että kaikissa tilanteissa hyvinvointialueella säilyy operatiivinen päätöksentekokyky ja -valmius.

Tämän johdosta aluehallitus päätti nostaa kokoontumisvalmiuttaan 19.12.-9.1.2023 väliseksi ajaksi siten, että kriittisessä häiriötilanteessa kokous voidaan kutsua koolle edellisenä päivänä. Hallitus on siis vuorokauden “hälytysvalmiudessa” myös pyhien aikana, ja valmis kokoontuman tarvittaessa. Lisäksi päätettiin delegoida hyvinvointialuejohtajalle toimivaltaa tiettyjen hallintosäännön kohtien osalta määräajaksi 28.12.2022 lukien 9.1.2023 saakka. Näillä päätöksillä hallitus haluaa varmistaa ripeän toimintakyvyn, jos tilanne niin vaatii.

Haluamme toivottaa kaikille mukavaa ja rauhallista joulun aikaa sekä hyvää uutta vuotta!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *