Eilen oli ympäri Hämettä paljon erilaisia joulutapahtumia. Itseltä ne jäi väliin, koska pidimme Heinolassa Hämeen Sosialidemokraattien piirikokousta.

Puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen alusti kattavasti poliittisen tilanteen käsittelyä, jonka jälkeen käytiin laajaa keskustelua. Itärajan tilanne on tällä hetkellä ajankohtainen, ja puhuttaa varmasti kaikkialla. Hienoa, että eduskuntapuolueet lähestyvät asiaa yhtenäisesti. Huoli vaikeasta tilanteesta koskettaa kaikkia puoluekannasta riippumatta.

Keskustelua riitti myös hyvinvointialueiden rahoituksesta, joka ei ole riittävä, ja on ajamassa alueet erittäin vaikeisiin talousarvioratkaisuihin.

Myös hallituksen tulonsiirrot kaikista vauraimmalle osalle väestöä puhuttivat. Keskustelua riitti siitä, miten useat kaavaillut leikkaukset voivat kohdistua samoihin perheisiin, saattaen tuhansia lapsiperheitä äärimmäisen vaikeaan tilanteeseen.

Itse puhuin myös oman viestin terävöittämisestä, kun monimutkaisia päätöksenteossa olevia asioita käsitellään julkisuudessa. Tiedolla johtaminen ja faktapohjaisesti viestintä korostuu nykypäivänä, ja SDP:n tulee olla eturintamassa pitämässä näistä molemmista kiinni!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *