On tullut aika paljon kommentteja liittyen tuohon AY-mafia termiin. Siellä eräs kommentoija tuli kertomaan, että eihän tällaista termiä nyt kukaan edes käytä, että ihan keksittyä hommaa. Ja sitten perään tuli toinen kertomaan, että hänellä on perustuslaillinen oikeus ja sananvapaus käyttää tätä AY-mafia termiä ja tulee käyttämään sitä myös jatkossa.

Eli samanlainen ilmiö kuin keskusteluissa liittyen vaikka pride-tapahtumiin. Ensin tulee joku kertomaan, että ”eihän tämmöistä tarvita ollenkaan, ja että kaikki saa jo nykyään olla mitä haluaa ilman mitään prideja”. Ja sitten heti seuraavassa kommentissa joku tulee kertomaan että ”aivan sairasta hommaa tuollainen homostelu, että saunan taakse joutaisi kaikki”. Eli peräkkäisillä kommenteilla osoitetaan ristiriita näissä perusteluissa.

Ja mitä tulee siihen itse ammattiyhdistysliikkeeseen, niin kyllä se on näin, että järjestäytyneet palkansaajat muodostavat AY-liikkeen. Ei mitkään ”Hakaniemen herrat” tai joku ”eliitti”. Jos palkansaajat eivät ole tyytyväisiä omiin edustajiin, niin sitten jäsendemokratian voimin vaihdetaan näitä henkilöitä tai sitten ihmiset voivat erota tai vaihtaa liittoa.

Näin se homma toimii Suomessa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *