Tätä kysymystä minulta on kysytty useaan otteeseen eri yhteyksissä. Lienee paikallaan vastata, kuten olen jo kyselijöillekin vastannut.

Eduskuntavaalit lähestyvät ja ne pidetään viimeistään vuoden päästä keväällä. Hallituksen maakunta- ja sote-uudistus on saanut kovasti kritiikkiä eri tahoilta. Uudistuksen toteuttaminen on hallituksen merkittävin tavoite, ja siinä epäonnistuminen johtaa vääjäämättä uusiin vaaleihin jo ennen suunniteltua ajankohtaa. Vaalit ovat joka tapauksessa edessä melko pian, joten ehdokasasettelu alkaa olla ajankohtaista.

Minun mielestäni eduskuntavaaleissa tulee olla mahdollisimman hyviä ehdokkaita, joilla on edellytyksiä toimia tässä erittäin vaativassa ja vastuullisessa tehtävässä paremmin kuin hyvin. Kansalaisten luottamus päätöksentekoon- ja tekijöihin olisi hyvä olla nykyistä korkeammalla tasolla. Riihimäen alue ansaitsisi sosialidemokraattisen kansanedustajan, ja sen on oltava tavoitteena tulevissa vaaleissa. Tämä ei ole helppo tavoite, mutta saavutettavissa se on. Tavoitteeseen päästäksemme ehdokkaamme tulee olla paras mahdollinen ja kovimmissa liemissä keitetty. Meiltä löytyy tähän loistava valinta ja se en ole minä.

En siis tavoittele ehdokkuutta tuleviin eduskuntavaaleihin. Sen sijaan toivon tänään Riihimäen sosialidemokraattien kevätkokouksen valitsevan ehdokkaaksi Miia Nahkurin. Tämä luonnollisesti edellyttää Miian olevan suostuvainen, johon toki uskon vakaasti. On ollut ilo seurata Miian työskentelyä kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Kaupungin päätöksenteossa vallitsee tällä hetkellä hieno yhdessä tekemisen kulttuuri, eikä se ole vähiten Miian ansiota. Väsymätön neuvottelu eri yhteistyötahojen kanssa on ollut omiaan ajamaan Riihimäen ja riihimäkeläisten etua monissa yhteyksissä. Puolueita ei ole revitty erilleen vaan vedetty tekemään yhdessä. Kaikki työ ei ehkä näy välittömästi ulospäin, mutta päätöksenteko onkin maratonlaji. Miia on itseään säästelemättä jatkanut Tommi Rädyn työtä kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Hyvä osoitus siitä, että jossain on onnistuttu, on juuri julkaistu Riihimäen kaupungin vuoden 2017 positiivinen tilinpäätös. Ennen kaikkea se on osoitus siitä, että kaupungissa on loistava ja asiansa osaava henkilöstö. Samalla voi todeta, että siihen vaadittiin paljon myös päätöksentekijöiltä.

Kaupunginhallituksen jäsenenä on helppo sanoa Miian olevan erinomainen puheenjohtaja ja paras ehdokas riihimäkeläiseksi kansanedustajaksi.

Kolmas kerta toden sanoo!

– L

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *