On ollut aika mielenkiintoista seurata viestintää liittyen työmarkkinatoimiin.  Elinkeinoelämän puolelta ja jopa ministerien suusta kuulee puhuttavan ay-mafiasta. Jos me pysähdytään vähäksi aikaa miettimään, että mitä tällä tarkoitetaan.

Viitataan niihin sairaanhoitajiin, jotka hoitavat myös näiden mafiasta puhuvien ihmisten haavat. Ja niistä opettajista, jotka opettavat näiden ihmisten lapsia tai mahdollisia tulevia lapsia jne. Eli heistä, jotka pitävät yllä tätä meidän hyvinvointiyhteiskuntaa ja huolehtii myös hestä, jotka eivät arvosta.

Ja sitten puhutaan AY mafiasta. Mafia on rikollisjärjestö joka on käyttäen murhia ja kaikennäköistä hyvin brutaalia väkivaltaa, pitänyt yhteiskuntia otteessaan ja harjoittanut huumekauppaa jne. Niin joku tässä nyt ei mielestäni ihan osu oikeaan. Kaipaisin jonkunlaista arvostusta, vaikka halutaankin vastakkainasettelua luoda – mikä sekin on sinällään surullista.

Mutta älkää käyttäkö termiä ay-mafia silloin, kun puhutte meidän suomalaisista palkansaajista, jotka pitävät tätä yhteiskuntaa pystyssä.

Kiitos.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *