img_1671Perheenisä oli palaamassa töistä kotiinsa metrolla. Metrossa olleet jalkapallo-turistit alkoivat töniä “paljasjalkaista” pariisilaista tämän kotikaupungissa, eivätkä päästäneet häntä metroon. Tämän jälkeen he lauloivat: “Olemme rasisteja, olemme rasisteja, ja tykkäämme siitä…” No, oikeuslaitos ei tykännyt ja tuomio tuli. Sivullinen oli kuvannut tapahtumat videolle, minkä ansiosta oikeuden oli helppo tuomita syylliset.

Suomessakin kuulee nykyään usein käännettävän keskustelun suuntaa silloin kun käsitellään rasismia. Rasismi on rasismia niinkuin peruna on perunaa. Sitä voi toki sekoittaa muiden ainesten joukkoon, jolloin rasismi tai peruna on vain yksi aines muiden seassa. Siellä se kuitenkin on joukossa. Mutta silloin kun kyse on ihan ehdasta tavarasta, niin ihmisten pitää tunnistaa se ja uskaltaa puuttua. Rasismiin, ei perunaan.
Usein silkka rasismi yritetään muuttaa puheeseen “kriittisyydestä” tms. mikä on aivan turhaa selkeissä tapauksissa kuten Pariisissa. Rasistit uskalsivat porukassa tuuppia yksin ollutta miestä ulos metrosta ja huudella. Hirvittävän rohkeaa! Ja jos joku on sitä mieltä, että on sitä isompiakin ongelmia… Ei. Tässä tilanteessa oli vain yksi ongelma ja se oli rasistit. Muita ongelmia voi käsitellä sitten jossain muussa keskustelussa.

Niin ja hieno reagointi Chelsealta antaa elinikäiset porttikiellot (eikä esim. 2kk määräaikaista) heidän peleihin. Selkeästi näytetään kunnon rangaistuksella, että tällaista käyttäytymistä ei hyväksytä. Näin pitäisi kaikkien tahojen toimia, mutta meillä Suomessa jopa hallituspuolue toimii täysin toisin.

Uskaltakaa puuttua on kyseessä koulukiusaaminen, rasismi tai mikä tahansa syrjintä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *