Riihimäki on vanha risteysasemakaupunki, joka on hengittänyt voimakkaasti rautatiensä ansiosta.
Tänä päivänä pääradan ja moottoritien johdosta Riihimäki kuuluu voimakkaaseen kasvukäytävään Helsingin ja Tampereen välillä.

Hyvä maantieteellinen sijainti ei pelkästään riitä. Nopeiden ja korkealaatuisten ratayhteyksien olemassaolo on meille elintärkeää. Kilpaillessaan nykyisistä ja tulevista asukkaistaan Riihimäen on oltava kekseliäämpi, käytännöllisempi, verkostoitunut, luova ja ratkaisulähtöinen.

Siksi katsomme asemanseudun kehittämisen erityisen tärkeäksi hankkeeksi. Asemanseudun uudistaminen on yksi oleellinen rakennuspalikka Riihimäki-strategian 2030 kehittämishankkeissa. Asemanseuduksi määritellään 600m-1km asemasta. Asemanseudun kehittäminen koskee laajoja alueita radan länsi- ja itäpuolelta. Laajennamme mielellämme kaupungin keskustan määritelmää käsittämään koko asemanseudun.

Riihimäen asemanseutu näyttäytyy meille tulevaisuudessa tiiviinä asuin-, toimisto-, hallinto- ja kaupallisten sekä muiden toimijoiden kokonaisuudeksi. Tavoitteena on ehjä kokonaisuus. Eli tarvitsemme sekä runsaasti rakentamista että paljon lisää kaupallista toimintaa, jotta kaupunkikuvamme piristyisi ja saisi urbaanimman sykkeen.

Riihimäen kaupungilla täytyy olla elinvoimainen keskusta. Sen takaamiseksi meidän pitää saada huomattavasti vilkkaampi ja monipuolisempi palvelusektori, joka muuttaisi kulutustottumuksia niin, että yhä useampi euro jäisi paikallisille kaupallisille toimijoille. Vilkas ja monipuolinen palvelusektori on yksi vetovoimatekijöistä silloin, kun pyrimme saamaan kuntaamme uusia asukkaita ja osaajia. Paikalliset palvelut lisäävät myös turismia.

Moni radanvarsikaupunki panostaa asemanseutuunsa. Meidän ei kuitenkaan pidä lähteä suoraan kopioimaan muiden kaupunkien malleja. Tärkeää on säilyttää ja kehittää omaa identiteettiämme.
Omalla vahvalla identiteetillämme erotumme muista kaupungeista.

Riihimäki on hyvä kaupunki elää nyt ja tulevaisuudessa. Riihimäkeläinen kaupunkikulttuuri ponnistaa ihmisistä, yhteisöistä ja yrityksistä. Ihmisistä, jotka yhdessä luovat suvaitsevan ja eteenpäin katsovan ilmapiirin uusille asioille ja ideoille.

Kaupunginhallituksen sosialidemokraattinen ryhmä

Tommi Räty
Lauri Jormanainen
Miia Nahkuri
Kari Vilkman

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *