Riihimäen kaupunki teki joulukuussa merkittävän päätöksen Kaukolämpöyhtiön vähemmistöosuuden myynnistä. Asia herätti luonnollisesti paljon keskustelua ja kysymyksiä, joihin kaupunki myös vastasi kootusti. Palautetta tuli sekä puolesta että vastaan kuten aina. Meillä päättäjillä oli käytössämme laaja materiaali ja asiaa oli johdonmukaisesti viety eteenpäin kuluvan vuoden aikana. Kaupunginhallituksen yksimielisellä päätöksellä ja kaupunginvaltuuston selkeän enemmistön turvin kaupunki päätti kaupasta. Tämä kertoo siitä, että valtuuston selkeän enemmistön näkemys on, että tämä oli kuntalaisten kokonaisedun kannalta paras mahdollinen päätös. Tehty päätös tukee kaupungin taloutta sekä mahdollistaa kaupungin palveluiden ja ympäristön kehittämisen siten, että Riihimäki koetaan tulevaisuudessakin houkuttelevana kaupunkina asua ja elää. 

Kaupungin päätöksenteossa on poikkeuksellisen vahva yhdessä tekemisen henki, ja se tuo luotettavuutta käytäviin keskusteluihin. Myös tässä päätöksessä pysyttiin enimmäkseen tuolla tiellä. Me päättäjät luonnollisesti kuuntelemme muiden kuntalaisten tuntoja herkin korvin. Päätöksiä tehdessä ymmärrämme kuitenkin vastuumme. Näin isoissa päätöksissä, kuten niissä pienemmissäkin, puntaroimme asian kokonaisvaikutukset hyvin tarkasti. Kevyin perustein ei Kaukolämpöyhtiöllemme kumppania valittu. Uskomme Riihimäen Kaukolämpö Oy:n pysyvän jatkossakin erittäin kilpailukykyisenä toimijana. Koko Riihimäen kaupungin osalta sekä talous, että palveluiden taso on tulevaisuudessa varmemmilla kantimilla. Tämä lupaa hyvää niin nykyisille kuin tulevillekin riihimäkeläisille. Tätä edesauttaa puolueiden välillä vallitseva yhteistyö, joka mahdollistaa keskittymisen itse asioihin ja parhaiden päätösten tekemiseen. Vastuullisesti ja vastuuta välttelemättä.

Haluamme toivottaa rauhallista joulun aikaa ja hyvää uuttavuotta kaikille!

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.) 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riku Bitter (kok.)

Valtuustoryhmien puheenjohtajat: 

Lauri Jormanainen (sd.)

Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen (kok.) 

Sari Jokinen (vihr.)

Hannele Saari (kd.) 

Jari Heikkinen (ps.) 

Risto Paajanen (kesk.)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *