Tänään on 29 päivää vaaleihin.

Kuvassa Helsingin Sanomien kysymys ulkomaisten työntekijoiden tarpeesta. Suomessa kärsitään jo hyvin monella alalla työvoimapulasta. Suurten ikäluokkien eläköityminen on lisännyt työvoiman tarvetta koko maassa. Samalla palvelujen tarve on kasvanut mm. terveydenhuollossa. Tämä tarve kasvaa kiihtyvää tahtia, kun suuret ikäluokat saavuttaa nykyistä korkeamman iän. Koulutusmääriä on kasvatettu useammilla aloilla, mutta koulutetun työvoiman vapaus hakeutua itselle mielekkäille alueille ja aloille tarkoittaa sitä, että sekään ei takaa riittävää työvoimaa. Samalla syntyvyys on laskenut ennätyksellisen alhaiselle tasolle, jonka myötä tulevaisuudessa työikäinen väestö on entistä pienempi.

Lauri Jormanaisen vaalikonevastaus HS vaalikoneesta

Tämä yhtälö tarkoittaa sitä, että työvoimaa on saatava reilusti maan rajojen ulkopuolelta. Ilman työperäisen maahanmuuton reipasta lisäämistä emme voi odottaa saavamme palveluita sillä tasolla, johon olemme tottuneet. Maahanmuuton myötä tulee väkisinkin myös haasteita. Niiden takia emme voi kuitenkaan käpertyä kuoreemme ja alistua väestörakenteemme vangeiksi. Kaikki keinot on käytettävä, jotta hyvinvointiyhteiskunta on mahdollinen myös jatkossa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *