Tänään on 22 päivää vaaleihin. Kuvassa Helsingin Sanomien vaalikoneen kysymys Ukrainan tukemisesta. Suurin osa suomalaisista on yhtä mieltä siitä, että Ukrainaa tulee tukea taistelussa hyökkäyssotaa käyvää Venäjää vastaan. Helmikuussa 2022 alkanut täysmittainen hyökkäys yllätti monet, ja ajoi valtavan määrän ukrainalaisia pakosalle. Samalla Ukrainassa käydään taistelua suuremmista asioista kuin Ukrainan itsenäisyydestä ja itsemääräämisoikeudesta. Venäjä ei kunnioita veljeskansojensa itsenäisyyttä, ja tilanne on saattanut varpailleen kaikki naapurimaansa, ja sitä kautta koko maailman.

Suomelle on pitkä yhteinen raja Venäjän kanssa, joten koemme vaikutuksen Ukrainan sodan kulusta tavalla tai toisella. On äärimmäisen tärkeä olla mukana yhteisrintamassa tukemassa Ukrainaa, ja mahdollistaa maan pärjääminen puolustustaistelussaan.

Lauri Jormanaisen vaalikonevastaus Helsingin Sanomien vaalikoneeseen

Jälleenrakennus tulee olemaan valtava urakka. Sodan tuhot ovat jo tässä vaiheessa valtavat. Myös jälleenrakennuksessa tarvitaan apua Euroopasta ja muualtakin. Suomen on tärkeä olla mukana. Kustannuksia tästä kaikesta tulee väistämättäkin. On hyvä muistaa, että riittämätön tuki voi muodostua paljon kalliimmaksi ja tuhoisammaksi, jos Ukraina jää sodassa alakynteen.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *