Tänään on 15 päivää vaaleihin. Kuvassa Aamupostin vaalikoneen kysymys eläkkeiden leikkaamisen tarpeellisuudesta. Eläkeläiset niputetaan usein keskusteluissa yhdeksi massaksi. Eläkkeiden tasossa on kuitenkin huomattavia vaihteluita. Osalla eläkkeet ovat huomattavan korkeita, kun osalla eläkeköyhyys on valitettava tosia.

Pienituloiset vanhukset ovat heikossa asemassa, kun eläkkeiden ostovoima ei riitä kohtuulliseen elämiseen. Leikkaamalla heidän eläkkeitään tilanne vain pahenee. Siksi on tärkeää vastustaa erityisesti pienimmistä vanhuuseläkkeistä leikkaamista. Eläkejärjestelmän kestävyys on tärkeä asia, mutta se ei saisi tapahtua heikoimmassa asemassa olevien vanhusten kustannuksella. Sen sijaan on löydettävä kestäviä ratkaisuja, joilla voidaan turvata heidän perustoimeentulonsa ja elämänlaatunsa.

Lauri Jormanaisen vaalikonevastaus Aamupostin vaalikoneesta

Pienituloisilla vanhuksilla on usein rajoitettu mahdollisuus lisätulojen hankkimiseen, mikä tekee heistä erityisen haavoittuvaisia ​​eläkeleikkausten suhteen. Leikkaaminen vain lisäisi köyhyyttä ja sosiaalista eriarvoisuutta, mikä puolestaan ​​lisäisi kansanterveyden ja sosiaalihuollon kustannuksia. On tärkeää muistaa, että eläkejärjestelmän kestävyys voidaan varmistaa myös muilla keinoilla, esimerkiksi lisäämällä työllisyysastetta.

Onko vanhuuseläkkeissä sinun mielestäsi leikkaamisen varaa?

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *