Tänään on 2 päivää vaaleihin. Kuvassa MTV3:n vaalikoneen kysymys ansiotuloverojen keventämisestä. Valtionvelan kasvaessa talouskysymykset ovat nousseet keskusteluun myös muiden kuin päättäjien keskuudessa, ja velkaantuneisuus on alkanut huolettaa turuilla ja toreilla. Jotkut puolueet ovat luvanneet reippaita leikkauksia valtion menoihin, mikä johtaisi luonnollisesti jonkinlaisiin leikkauksiin myös peruspalveluissamme. Tälle vastapainona on esitetty ansiotuloverotuksen keventämistä kaikissa tuloluokissa.

Lauri Jormanaisen vaalikonevastaus MTV3:n vaalikoneesta

Tästä hyötyisi huomattavasti myös he, joilla on korkea tulotaso. Heidän osaltaan verotuksen keventäminen ei ole välttämättä kovin tarpeellista, joten näkisin järkevämpänä turvata peruspalveluidemme taso. Myös hyvätuloinen saattaa tarvita esimerkiksi erikoissairaanhoidon palveluita, jolloin varmasti kaikki toivomme laadun olevan kohdallaan. Siksi tässä tilanteessa ei ole järkevää keventää verotusta kategorisesti. Jos joiltain tuloluokilta verotusta lasketaan, niiden tulee olla alimmat tuloluokat.

Pitäisikö ansiotuloveroja keventää kaikilta?

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *